بازار بورس تشنه نقدینگی-راهبرد معاصر
یادداشت اختصاصی «احمد اشتیاقی»، کارشناس بازار سرمایه؛

بازار بورس تشنه نقدینگی

نیاز شدید بازار سرمایه به تزریق نقدینگی این موضوع را از همیشه محتمل‌تر می کند که در حال حاضر و در وضعیت کنونی عرضه اولیه‌ها شاید به صلاح بازار سرمایه نباشد، چراکه بخش زیادی از سرمایه ای که برای عرضه اولیه‌ها انتقال داده می شود از خود بازار سرمایه است نه از بیرون بازار.
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 27
کد خبر: ۸۵۴۸۰

آیا شرایط بازار سرمایه برای ارائه عرضه‌های اولیه مناسب است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ موضوع مهمی که بسیاری از فعالان بازار سرمایه در بورس برای توسعه بازار و اقبال بیشتر به بازار و گردش نقدینگی بیشتر به بورس بر آن تاکید دارند، عرضه‌های اولیه دربازار سهام است، هر چند عرضه اولیه اقدام مطلوبی درراستای افزایش جمع آوری نقدینگی و تزریق سرمایه‌های سرگردان به تولید به شمار می رود، اما توجه به زمان و اقتضای مسائل اقتصادی روز از جمله موارد مهم و نکات حائز اهمیتی است که درارائه عرضه اولیه باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

ارزنده بودن نرخ عرضه اولیه ها دراین مساله، موضوع خوبی است لذا می توان با قیمت های ترجیحی، مقداری ارز اولیه با قیمت های پایین را در بازار عرضه کرد تا با قیمت کمتری نسبت به قیمت ذاتی عرضه اولیه ها به فعالان بازار سرمایه و متقاضیان عرضه اولیه داده شود تا از جهت ارزنده بودن بیش از پیش با اقبال اهالی بازار سرمایه رو به رو شود. نکته اصلی و مهمی که در حال حاضر در بازار سرمایه باید مورد توجه قرار داد، کمبود نقدینگی است که بازار از آن رنج می‌برد و اینکه اهالی بازار سرمایه به شدت به دنبال تزریق نقدینگی به بورس هستند ، لذا اگر نقدینگی برای بازار وجود داشته باشد در وهله اول باید به سهام شرکت‌های موجود و ساماندهی بازار اختصاص داده شود.

 

نیاز شدید بازار سرمایه به تزریق نقدینگی این موضوع را از همیشه محتمل‌تر می کند که در حال حاضر و در وضعیت کنونی عرضه اولیه‌ها شاید به صلاح بازار سرمایه نباشد، با توجه به اینکه بخش زیادی از سرمایه ای که برای عرضه اولیه‌ها انتقال داده می شود از خود بازار سرمایه است نه از بیرون بازار، لذا چون پول از داخل بازار به عرضه اولیه ها اختصاص می یابد این موضوع منجر به بزرگ شدن مشکل نقدینگی بازار با عرضه، عرضه اولیه به بازار می شود. در شرایط کنونی بازار سرمایه، عبور از شرایط فعلی و رسیدن به ثبات در بازارهای اقتصادی شرط لازمی برای ارائه عرضه اولیه ها است، از این نظر انتظار می رود به صورت موقتی از ارائه عرضه اولیه ها جلوگیری شود تا براساس تصمیمات آتی مدیران بورس و دولت شرایط برای ارائه عرضه اولیه ها در بورس فراهم شود.

 

در هر زمانی که کمبود نقدینگی از طریق تزریق وجوهی به بازار سرمایه حل شود؛ یعنی رسیدن به موقعیتی که بازار سرمایه مشکل خاصی به لحاظ نقدینگی نداشته باشند، آن زمان ارائه عرضه اولیه به بورس منجر به تحرک جدیدی دربازار سهام می شود، مشروط به اینکه با  قیمت‌های مناسب‌تری در مقطع کنونی در بازار عرضه شود تا استقبال قابل توجهی از آن صورت بگیرد.

 

به این معنا که عرضه اولیه ها در بهترین شرایط زمانی و اقتصادی باشد تا وضعیت به گونه ای نشود که استقبالی ازعرضه اولیه صورت نگیرد . با توجه به اینکه  در آخری عرضه اولیه صورت گرفته، پنج و نیم میلیون نفر مشارکت داشتند، لذا عرضه اولیه ای که در موقعیت و زمان مناسبی عرضه شود که با استقبال زیر یک میلیون مشارکتی رو به رو شود قطعا بازخورد خوبی برای بازار به دنبال ندارد و تلقی خوبی از بازار به افکار عمومی منتقل نمی کند.

 

هر گونه اشتباه یا سهل انگاری در تشخیص درست ارائه عرضه اولیه ها به بورس این تلقی را در افکار عمومی ایجاد می کند که ۸۰ درصد افراد از بورس گریزان شده‌اند که حتی حاضر به خریدن عرضه اولیه نیستند، بنابراین به تعویق انداختن این موضوع تا بعد از انتخابات، بازگشت ثبات سیاسی و اقتصادی به کشور و تغییر فضا در ماه‌های آینده از ناحیه قیمت گذاری دلار و نرخ سود سپرده بانکی، نکات حائز اهمیتی است که در مقطع عرضه اولیه توجه به آنها یک الزام مهم است تا به واسطه مناسب بودن فضاهای مورد نیاز، عرضه اولیه در بهترین شرایط خود انجام شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار